Στη WEB.BNK.GR, τα πρότζεκτ δεν είναι απλά εργασίες. Είναι στιγμές συνεργασίας, πάθους και αφοσίωσης. Δημιουργώντας το Stop5ggreece.com, βιώσαμε μία τέτοια στιγμή.

Έχουμε την τιμή να ευχαριστήσουμε τον Δρ. Λουκά Μαργαρίτη, Ομότιμο Καθηγητή Κυτταρικής Βιολογίας, Ηλεκτρονικής Μικροσκοπίας και Ραδιοβιολογίας στο Τμήμα Βιολογίας της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Πραγματικό πυλώνα της επιστημονικής κοινότητας, για την ανεκτίμητη συνεισφορά του, όπου με την συνδρομή του βοήθησε να δομήσει η WEB.BNK.GR ένα ψηφιακό αριστούργημα, ένα site πρότυπο για τα Ελληνικά δεδομένα και όχι μόνο, που παρουσιάζει την πραγματικότητα της ΗΜΑ όπως ακριβώς είναι.

Κάθε κλικ, κάθε επίσκεψη στο site αποτελεί μια επιβεβαίωση της εμπιστοσύνης που μας δείχνουν οι συγκεκριμένοι πολίτες. Σε εποχές όπου η τεχνολογία συχνά κατακρίνεται, το έργο μας εδώ είναι μια δήλωση υπέρ της ασφαλούς και δημιουργικής χρήσης της.

Λίγα λόγια για την Stop5ggreece.com

Αυτό το ξεχωριστό project δημιουργήθηκε αποκλειστικά από πολίτες που είναι λάτρεις της ασφαλούς τεχνολογίας και σταθερά δεσμευμένοι στην προώθηση νέων τεχνολογιών που προστατεύουν τnν υγεία, την ασφάλεια, την προστασία της ιδιωτικής ζωής, της ιδιοκτησίας και το περιβάλλον.

Στη συγκεκριμένη πλατφόρμα, θα ανακαλύψετε μελέτες και ευρήματα (αποδείξεις) που αναδεικνύουν την πραγματικότητα της Ηλεκτρομαγνητικής Ακτινοβολίας (ΗΜΑ) στη σημερινή εποχή. Αυτές οι γνώσεις ήταν ο καταλύτης για τη δημιουργία του project, από πολίτες με κοινό στόχο: την ενημέρωση, την ευαισθητοποίηση, την αλήθεια και την προστασία των πολιτών μέσω του Stop5ggreece.com

Έχοντας αντιληφθεί ότι..

Έχοντας αντιληφθεί ότι το 5G και πιο γενικά οι ασύρματες τεχνολογίες όλο και περισσότερο εξελίσσονται και ότι η Ηλεκτρομαγνητική Ακτινοβολία ολοένα και περισσότερο αυξάνεται και ότι όλα αυτά προορίζονται να παίξουν τεράστιο ρόλο στην καθημερινή ζωή και στο μέλλον των παιδιών μας, αναρωτηθήκαμε τι είναι αυτό που συμβαίνει.

Μελετώντας τα γεγονότα ανησυχήσαμε. Εμβαθύνοντας περισσότερο τρομάξαμε. Όταν μάθαμε πως επενδύονται ήδη εκατοντάδες δισεκατομμύρια, δίχως να έχουν δαπανήσει (εταιρίες και κυβερνήσεις) ούτε ένα ευρώ για το 5G για να δουν αν είναι ασφαλές για τη Δημόσια υγεία και το Περιβάλλον, εξοργιστήκαμε.

Με φωτεινό πυρήνα – παράδειγμα την απόφαση ακύρωσης του πιλοτικού – πειραματικού 5G προγράμματος στην Καλαμάτα, από απλούς ενεργούς πολίτες, αποφασίσαμε να δραστηριοποιηθούμε για τις ζωές μας, τα παιδιά μας και το περιβάλλον.

Ερχόμενοι σε επαφή με ανθρώπους που είτε από επιστημονική θέση , είτε από θέση ανάγκης ως ηλεκτροευαίσθητοι, μελέτησαν σε μεγάλο βάθος την τεχνολογία αυτή και τις επιπτώσεις της, γίναμε θεατές σε έναν δυνητικό εφιάλτη που εκτυλίσσεται ερήμην της δικής μας συγκατάβασης.

Ομάδες πολιτών που..

Ομάδες πολιτών που συγκροτήθηκαν από διάφορα μέρη της Ελλάδας, συνασπίστηκαν έχοντας πια σαφείς, κοινούς στόχους:

Να ανασταλεί κάθε λειτουργία του τεχνολογικού εργαλείου, του οποίου το ταχύτερο ίντερνετ είναι μόνο μια από τις δυνατότητες και αυτή που προβάλλεται στις διαφημίσεις.

Να διεκδικήσουμε να ερευνηθεί κάθε πλευρά και λειτουργία του από αξιόπιστους και ανεξάρτητους φορείς με τη συμμετοχή ενεργών πολιτών που θα λαμβάνουν γνώση για όλη την πορεία της έρευνας.

Μετά την πλήρη γνώση του θέματος σε κάθε πτυχή του να αποφασίσουν οι πολίτες: Αν και Πως Θέλουν να λάβει χώρα η «εξέλιξη και η πρόοδος» που αφορά το σήμερα και το μέλλον το δικό τους και κυρίως των παιδιών τους.

Δεν έχουμε κομματικό προσδιορισμό ούτε επιθυμούμε. Στοχεύουμε σε ενεργοποίηση και σε ουσιαστική συμμετοχή ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ σε ζητήματα που αφορούν την κοινωνία, που θέτουν ερωτήματα και απαιτούν απαντήσεις για αποφάσεις που διαμορφώνουν σημαντικά τον τρόπο ζωής και την υγεία και επηρεάζουν βαθύτατα το περιβάλλον.

Project link: Stop5ggreece.com

  • SHARE: